Bumba

Owkaykes. Dus we zitten vastgekluisterd in een ziekenhuiskamer en dat minstens al tot maandag! En de dochter die is, longontsteking of niet, zoals altijd haar eigen bezige bij zelve. Helaas kan ze niet zoals thuis living, gang, keuken rondkruipen maar is haar terrein beperkt tot haar vierkante meter ziekenhuisbed. Frustratie alom. Dus zoeken wij afleiding.

Bumba. O jawel. Bumba is de held van elke dag, elk uur, elke minuut hier. Mama achter de laptop en Maren achter de dvd speler. Mama tokkelend, beetje werkend, beetje lezend, beetje filmke kijken, beetje spelletjes spelen. Maren: Bumba kijkend…. ‘tzal afkicken worden eens we terug thuis zijn want daar is vriendje Bumba natuurlijk niet elk uur van de dag op het kleine scherm te zien. En ik verfoei mezelf eigenlijk een beetje dat ik voor de ‘gemakkelijke’ oplossing kies. Uw kind de ganse dag voor een tv scherm zetten. Het is eingelijk not done. (en ik kan u gerusstellen het is écht niet gans de dag maar toch gerust een uur of 4 per dag..). Maar ik ben uitverteld, uitgezongen, uitgespeeld, uitgeëntertaind.

 

Hoera voor de speeljuf die elke ochtend en namiddag voor wat entertainment zorgt. hoera voor de cliniclowns die vandaag voor de nodige afleiding zorgden. Het is allemaal maar voor 10 minuutjes of zo maar ondertussen is de tijd hier weer gebroken.

Maar om het nog even over Bumba te hebben. Jàren geleden ging ik op bedrijfsbezoek bij Studio 100 (jaja ik heb een toffe job :-)) waar wij ontvangen en rondgeleid werden door Hans Bourlon. En één van de dingen die wij die dag te zien kregen was the making of…. Bumba! Ze waren toen volop de laatste hand aan het leggen aan de eerste reeks filmpjes en we kregen te zien hoe ze gemaakt werden en ook het resultaat. Gek dat dat figuurtje nu jaren later zo’n belangrijke rol speelt in het leven van mijn dochter. Want ze is écht helemaal Bumba-gek. Wij hebben Bumbaknuffels, dvd’s, boekjes, kleertjes, verkleedkleren, auto’s, blokken, speeltafel, badspeelgoed, bordjes en bestek, bekers… you name it, we’ve got it!

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Bumba

  1. Een zieke dochter in het ziekenhuis verdient Bumba, uren aan een stuk als ze dat wilt. Ik vind dat absoluut niet de ‘gemakkelijke’ oplossing. Ik vind dat je dochter in de watten leggen en die verdient dat met twee ziekenhuisopnames vlak na elkaar en slechts een vierkante meter om zich in te bewegen. Ze gaat heus niets overhouden aan die enkele uren televisie per dag tijdens dat weekje ziekenhuis. Integendeel. Dus weg met die schuldgevoelens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.