#wijvenweek: beautyqueen in het diepst van mijn gedachten…

In het diepst van mijn gedachten idd! Wat zou ik graag zo’n hippe, hakjedragende, zelfgemaakt rokske of cool kleedske showende, opgemaakte en met haar dat recht van de kapper komt vrouwmens zijn! Echt ik val in diepe bewondering voor alle mama’s die er in slagen om kwijlende peuters en chocohandjes-kleuters elke dag te verslaan en aan de schoolpoort te verschijnen alsof ze recht van één of ander make-over programma vandaan komen.

Ik kan dat dus niet hé. Ik heb geen kaas gegeten van schmink, ik geef dat toe. Dat zal liggen aan het feit dat mijn moeder nog nooit van haar leven een schoonheidsproduct van dichtbij gezien heeft en aan het feit dat ik in het middelbaar te verlegen was om mijn vriendinnen om uitleg te vragen. O jawel er zijn experimenten geweest met eyeliner en oogschaduw en mascara, ik peins dat ik zelfs ooit ne keer ne lipstick gekocht heb. Crash & burn.

De kapper dan. Ik heb een zeer lieve, sympathieke kapster, ons Christina. Ze knipt de haren van mijn kinders en doet dat zeer goed. Tiemen doet daar zelfs een heus kappersklapke mee met Christina. Ik probeer 2 keer per jaar ook langs te gaan waarvan ik gegarandeerd nog 1 keer op het laatste moment afbel wegens geen goesting, zieke kleine  of zoiet. Ik hààt naar de kapper gaan. Het gevoel dat er iemand alle macht in handen heeft en voor de komende X maanden mijn uiterlijk gaat bepalen, iieeeuuuwwww….. Mijn kapsel is dan ook sinds mensenheugenis hetzelfde: halflang en wreed gemakkelijk om in een staartje te doen, mijn traditionele alledag kapsel. Wreed gemakkelijk.

Kleren dan. Kijk ik heb geen budget voor hippe jurkjes en geen talent om ze zelf te maken. En laten we wel wezen ik ben nogal vergroeid met mijn ‘uniform’: jeans – t-shirt  – trui. Ik vind da gemakkelijk. Ik heb  een paar jeans, 1 trui in verschillende kleurtjes (ja Lien Degol ik weet het dat is totally not done!) en een paar t shirts voor eronder. Geen problemen s’morgens voor de kleerkast behalve als ik achtersta met de strijk. Soms moet ik voor mijn werk al eens met iets deftiger voor de dag komen en daarvoor heb ik een deftig grijs rokske met een blazerke en een zwart met krijtstreepke broekpak. Tot zover mijn winter-voorjaar-najaar garderobe. Voor als het schoon weer is heb ik wel een paar kleedskes in mijn kast hangen. En als ge zo’n kleedske aandoet dan peins ik altijd: mag da nu eigenlijk wel met blote benen of moeten daar panty’s onder? Want laten we wel wezen ik ben de 40 gepasseerd, leg-showing is feitelijk volledig uit den boze. Mijn kleedskes hebben een deftige lengte (behalve ééntje maar dat draag ik alleen maar op vakantie, I promise!). maar bon panty’s of niet, laat u horen in de commentaren (en geef mij advies over welke tint dan want die bruine bommapantys excuse me daar voel ik mij meestal toch nog net iets te jong voor).

De schoenenkwestie dan! Sinds mijn laatste zwangerschap en bijhorende bekkeninstabiliteit is het volledig over met hakjes dragen… na 10 minuten krijg ik helse rugpijn. Maar kijk ik verras u waarschijnlijk, ik ben wel een beetje een schoenen madam! Ik heb dus ballerina’s en ander plat geschoeisel in veel kleurtjes en soorten. En botten. Ik draag graag botten! Al vind ik dat in de zomer er weer compleet zo over, zo’n zomerkleedske met een paar botten onder, ik sta altijd versteld als ik iemand da ziet dragen (misschien ook iemand die de pantykwestie heeft en dan maar kiest voor een derde alternatief?). Vorige week trouwens was mijn hele week goed toen ik eindelijk na een jaar zoeken de perfecte rode schoenen vond! Ha!

Waar ik wel geld in investeer en tijd voor maak is om mijn huid te verzorgen. In mijn prekindjesperiode permitteerde ik me elke maand een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste en zij heeft me goed ingepeperd dat je moet smeren, smeren, smeren! Dus smeer ik elke dag een dagcrème, een nachtcrème en een oogcontourcrème. En na de douche een bodylotion. Yep.

 

Voilà, hèh hèh. De kop is eraf. Morgen meer in wijvenweek!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op #wijvenweek: beautyqueen in het diepst van mijn gedachten…

  1. Eilish zegt:

    Panties, etje betje, hatelijke dingen zijn dat. Ik moet ze vooral niet te duur kopen, want ik trek ze toch gegarandeerd kapot.
    Maar er zullen waarschijnlijk evenveel mensen zijn die mijn witte beten ook etje betje vinden

  2. Ik ben van het bottendragende soort om panty’s te vermijden. En witte benen vallen dan ook niet op, want al mijn rokken (veel te veel voor de paar keer dat ik ze draag) komen tot aan de knie. En àls ik dan al panty’s draag, zijn het felgekleurde (geel, groen, turquoise). Geen huidkleurige bommadingen voor mij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.