And the oscar goes to……

Ja mama, zegt de verzorgster in de crèche vanavond, vandaag heeft Miss Maren zich niet echt van haar beste kant laten zien zenne. Ze was een beetje drama queen vandaag! Plots hartverscheurend beginnen huilen op de grond gaan liggen en eigenlijk zonder reden.

Hm, het heeft nog lang geduurd. Want die truken die heeft ons madam hier thuis dus al een tijdje. Ik beschrijf de situatie:

Plots begint Maren hart-ver-scheurend te huilen. Maar écht hartverscheurend. Dus mijn teer moederhart snelt naar de crimescene. Miss Maren houdt op met huilen, kijkt eens verongelijkt van onder haar lange wimpers ‘moest dat echt zo lang duren’ en steekt nog een tandje bij. Ondertussen heeft moeder door dat het weer van dat is en draait ze zich om en doet verder met haar bezigheden. Het volume op de achtergrond wordt alsmaar luider. Dan ‘bonk’. Aha, ze heeft zich nu ook op de grond gegooid. Maren kan dus perfect voorover gebogen liggen over haar gestrekte benen #jaloers# en dan legt ze haar armpjes rond haar voeten en zo ligt ze dan te snikken. Af en toe eens haar hoofd opheffen en kijken of ze nog voldoende publiek heeft om verder te doen…. Als het publiek niet genoeg aandacht meer geeft aan het misdeelde schaap dan gaat ze over tot de ultieme actie: haar haarspeldjes, rekkertjes etc uittrekken, met ware doodsverachting. Met een priemende blik. En er een paar boze blikken achteraan gooiend. Een dikke pruillip tonen. Nèh. En dan nog maar eens een aria erbij. Etc. etc. En ze kan het héél lang volhouden! Hééééééééééél lang!

Ja. We hebben een tweejarige in huis. Duidelijk. 🙂

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op And the oscar goes to……

  1. Lies zegt:

    Hahahahaha subliem. Schaterlach. Oké, ik hou mijn hart al vast, voorlopig heeft Fien die truken nog niet door. Ambetant doen en voor niets beginnen te huilen, sure, maar ze houdt het nooit lang vol 🙂

  2. Nathalie zegt:

    haha en ik zou je graag moed geven en zeggen dat het snel overgaat, maar njet!
    Bridget is 5 en heeft nog zo van die periode’s (gelukkig niet meer zo langs als de ik-ben-2-periode!)

  3. Yep, same here. Ik heb er drie in drie verschillende leeftijdscategorieën en ze hebben het alle drie regelmatig. De ene houdt er gelukkig al wat sneller mee op dan de andere.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s