27 maand

Sinds mijn kleinste spruit 2 jaar is is hier nog niet veel geschreven precies over haar ontwikkeling. Nochtans gaat dat dus met sprongen vooruit bij momenten. Om dan weer even bruusk te stoppen (tot mama’s grote ergernis).

Qua eten: ze eet nu volledig alleen behalve als we ergens zijn waar ik schrik heb van haar gesmos :-), dus meestal eet ze thuis en in de crèche alleen en buitenshuis help ik een handje. Boterhammen of sandwiches hapt ze af, geen kleine stukjes meer . Ze eet zo ongeveer alles behalve rijst, koeken, snoep en stukjes fruit. Hm. Vooral dat laatste moet nog verandering krijgen obviously.. ik hoop dat ze zoals haar moeder het zomerfruittype is en ik haar dus met een perzik, meloen of kers wél zover krijg dat ze fruit wil beginnen eten… tot zolang krijgt ze dus fruitpap.

Qua grove motoriek klimt ze dus alle mogelijke trappen op, gaat ze zelf op een klein stoeltje zitten, klautert in en uit de zetel, crost het ganse huis af achter haar buggytje of loopwagentje, crost kilometers af op haar loopwagentje of -fietsje. Ze zet enkele pasjes alleen àls ze het niet doorheeft meestal. van zodra je er de aandacht op vestigt gaat ze zitten. Ondeugd.

 

Qua fijne motoriek steekt ze kleine dinges in smalle dingen (bv: een knikker in een klein flesje water), zet ze met wasco strepen op papier, pikt ze moeiteloos het kleinste stofje vd grond op tussen twee miniminivingertjes, stapelt ze blokken op elkaar, maakt ze met wat hulp inlegpuzzels..;

 

Op taalgebied zit ze het meest achterop op haar leeftijdsgenootjes… het blijft nog steeds bij mama, neen, bumba, djaaje, tuutuut, ja, die..; en  ze smogt neen, slapen, dansen & nog.

Wat doet maren zo ganse dagen :-). Met haar poppen spelen met veel overgave (een echte poppemoeder), in boekjes kijken, kleuren, mama haar kasten opentrekken of de schuiven van die kasten legen, tv kijken en haar absoluut favoriete bezigheid is broer zijn speelgoed afpakken en er mee gaan lopen (allé kruipen). En deugniet zijn dat kan ze ook héél goed!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.