vakantieopvang

ik ben verwend met vakantieopvang gewoon bij de zoon op school. Met dezelfde juffen die ook tijdens het schooljaar de middag en naschoolse opvang doen. Die hij dus kent en vertrouwt. Waar hij kan spelen met zijn vriendjes uit de klas of toch zeker met kindjes die hij ook al kent van in de middag-en/of avondopvang. En pas op het is daar leuk hé… elke week een ander thema, knutselen, zingen, dansen, als het warm weer is zwembadjes en waterpistolen en al…

En dan wordt het 1 juli en zet ge een brullende zoon af: ‘ik wil niet naar de opvang!’ Ge denkt, ok ‘tis de eerste dag, hij snapt het niet goed waarom juf nele er niet is.. idem dag twee, dag drie, dag vier….. zucht. pas op dat duurt dus maar 5 minuten hé en daarna begint hij te spelen en hij heeft altijd een leuke dag gehad. maar dat afscheid ‘smorgens…. ’t is echt zijn ding niet. Gelukkig maar 2 weken en daarna vakantie met de mama.

En dan probeert ge een weekje zwemkamp ‘totààl fiasco’ wat afscheid nemen betreft. manman, ik denk dat ze toch tot in Oostakker gehoord hebben dat mijne zoon elke ochtend het Rozebroeken zwembad ingesleurd werd.

En dan is de vakantie gedaan en is het weer de vakantieopvang op school. Zelfde scenario als voor ons verlof. Huilen, wenen, rond mijn benen draaien ‘mama, mama!’. Pfff. 

Tot we op een goede dag een half uurtje later zijn en zijn beste vriend op ons afgehold komt. ‘Tiemen!’ ‘Aaron!’ Yèèèèèèèèj. Geen tranen. Ha! vanaf die dag zijn we een half uurtje later aan de dag begonnen. Geen tranen meer. Geen mama meer met een schuldgevoel.

Nog 1 dagje… morgen laatste opvangdag. Een buffer van een paar dagen tussen de opvang en de schoolstart kan de kleine man wel gebruiken. Nog wat quality time met mama en oma en opa voor we terug in de mallemolen van het schooljaar terecht komen…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.