vakantie einde

Dus morgen zwaaien de schoolpoorten weer open. Hoera! Of bweik. ik weet niet goed wat kiezen. Want het begin van het schooljaar luidt natuurlijk het einde van de grote vakantie in, toch een periode waarin alles wat meer op’t gemakske kan, er meer tijd is om eens leuke dingen te doen.

De kindjes en ik hebben er in elk geval ferm van geprofiteerd dit jaar. Zus ging gewoon 5 dagen per week naar de crèche maar Tiemen was elke woensdag thuis en zo konden wij samen al eens een leuk uitstapje doen. Zo gingen we een dagje naar het Dinomuseum, een dagje naar zee, naar Plopsaland, gaan zwemmen, naar de cinema… Samen met zus gingen we nog naar Planckendael en op babybezoek. We gingen allemaal samen een weekje naar zee. Tiemen volgde een watergewenningscursus. En hoe droef de zomer ook begon, zo goed eindigde de vakantie op weersgebied. Het zwembadje werd hier heel veel uitgehaald en gevuld. Maren was dagenlang niet weg te slaan uit de zandbak. Zij erin en al het zand eruit :-).

En nu is het uitkijken naar….. tja niet veel. Er staat geen  vakantie meer gepland de komende maanden, daarvoor is het wachten op volgend jaar in de paasvakantie vermoed ik.  Als de kindjes het een beetje gezond houden in het najaar dan zijn we wel de volledige kerstvakantie sament thuis.

We zullen dus maar maximaal profiteren van de mooie herfstweekends die eraan komen. Nu Maren echt goed loopt zal ze het vast en zeker ook leuk vinden om tussen de bladeren in het park te crossen. Broer kan zijn fiets nog wat inrijden op tochtjes naar de speeltuin. En als het echt slecht weer is dan zijn er hier al die speelgoedbakken die zorgen voor uren speelplezier. Of de binnenspeeltuin als het echt de spuigaten uitloopt met de energie.

Maar morgen dus de eerste schooldag! De boekentas staat klaar, de zoon is er klaar voor. De eerste dag van zijn laatste kleuterjaar…… het gaat vlug, veel te vlug.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s