Muzikant

De zoon is zot van muziek, al van baby-af eigenlijk.. zot van dansen, liedjes zingen, ritmes klappen….

En toen kwam hij vorig jaar in de klas bij juf nele. En juf nele begint elke dag met een paar liedjes op de gitaar. Wa-aw! Een juf die veel zingt en muziek maakt, het kon niet beter natuurlijk. Elke keer de muziekkaft met alle liedjes die aangeleerd waren mee naar huis mocht, was het een gans weekend songfestival bij ons thuis want mama moest elk liedje toch een paar keer horen. Tijdens de gentse feesten mocht Tiemen eendjes vissen en nog voor hij 1 eendje gevangen had zag ik zijn oog al afdwalen naar…. een gitaar. Moeder knippoogde eens naar de mevrouw van het viskraam en kreeg ’21’ toegefluisterd. Hm 21 eendjes dus voor de gitaar. Er ging een superfiere jongen naar huis met een gitaar rond zijn nek.

En er werden de weken erna serenades gezongen, liefdesliedjes, kinderliedjes, mistroostige liedjes…. John Denver kreeg er een stevige concurrent bij.

Toen kwam de verjaardag eraan. op zijn verlanglijstje: een gitaar mama! Een echte zoals juf nele! En een micro om te zingen. De peters en meters werden vakkundig ingefluisterd en de zoon zijn wensen gingen in vervulling. En nu is het hek dus helemaal van de dam. Zingen, gitaar spelen, dansen, apart of alles tesamen… we doen hier geregeld eens van rockconcert.

Vanavond was er een kapitein winokkio show op tv, de zoon dolenthousiast: “dààr wil ik ook wel eens naartoe mama! Nu hé, niet als ik groot ben. En dan ga ik de muziek schrijven voor zijn show…. ”

Waar heeft ie dat weer gehaald zeg, heb ik niet alleen een zanger/danser/gitaarspeler maar blijkbaar ook een componist/tekstschrijver in huis…

Muziekschool volgend jaar.. dat is zeker!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op Muzikant

  1. Kapitein winikio is naar het schijnt echt de moeite! Brian gaat met school naar die shows en komt altijd megaenthousiast thuis :)) Zeker doen dus!

  2. missfolies zegt:

    Leuk! Ik heb dankzij kapitein Winokio een dochter die (voorlopig alleen) luchtgitaar speelt. 🙂

  3. Patsy zegt:

    Zo leuk! Muziek en zeker gitaar spelen da’s zo’n boeiende en mooie hobby!

  4. Elke zegt:

    Hier zat er ook eentje te kijken naar de show van kapitein Winokio… Met open mond! En af en toe enthousiast mee-dansend en zingend! En eigenlijk deed de mama net hetzelfde :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.