sneeuw

De zoon en ik delen het enthousiasme voor sneeuw. Zijn gezichtje straalde dus toen ik dinsdagochtend de gordijnen opentrok en hem kon laten zien dat onze tuin en de straat bedolven waren onder een 10cm dikke sneeuwlaag. Ik moest hem tegenhouden of hij was met pyama en al de sneeuw ingesprongen.

Maar hij moest dus echt wel wachten tot op school. Gelukkig lag er in de kleerkast een dikke thermobroek te wachten op de winter en stonden de sneeuwbotten al enkele weken in de schoenkast. Gekleed als een michelinmanneke ging de kleine man naar school. Gelukkig speelt juf graag in op onvoorziene omstandigheden en zo werd het weekthema over wilde dieren onmiddellijk omgegooid naar sneeuwpret en werd er dinsdag meer buiten dan binnen gespeeld met een heus sneeuwballengevecht en het maken van een sneeuwman. Ook ’s avonds in de naschoolse opvang werd er buiten gespeeld. Van ‘de berg’ naar beneden sleeën, veel leuker kan ook niet hé!

Gisterennamiddag gingen we eventjes met de slee in de straat maar mama haar rug protesteerde nogal dus gingen we de tuin in en maakten we een sneeuwpop. Mama haar poging was nogal crash en burn wegens niet stabiel genoeg 🙂 maar peter jeroen slaagde er wel in om samen met tiemen een mooie sneeuwpop te maken.

En elk voordeel heb z’n nadeel :-). ja ok het is érg koud maar daar bestaan kleren voor en we moeten héél voorzichtig rijden want onze wijk heeft nog nooit een strooiwagen van dichtbij gezien. Gladjes. Maar dat nemen we er dus met plezier bij, ze enkele dagen per jaar!

 tiemensneeuw1tiemensneeuw2

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s