Burocratie ten top

De zoon volgt zwemles. We zijn begonnen in het Strop maar daar was héél veel volk op woensdagnamiddag en het voordeel van het ‘lesbad’ vervalt nogal als daar ook 50 kinderen tussen 3 en 8 met ballen etc aan het spelen zijn. Plus mijn kleine jongen heeft sowieso al concentratieproblemen, al dat volk dat lawaai maakt en tegen hem aanbotst dat was niet echt een goed idee.

Dus stelde juf voor om te verhuizen naar het Van Eyck zwembad. nadeel: geen kinderbadje met speeltuigen. ongelooflijk voordeel: véééél minder volk! Een zaligheid eigenlijk, vanmiddag 6 man in het grote zwembad en 4 in het kleine. er was meer personeel aanwezig dan zwemmers.

Tiemen is dus hoogsensitief én hij zit onder gewicht. Waardoor koud zwembadwater voor hem nog veel kouder is dan voor een ander kindje. Na 2 minuten in het zwembad klappertanden en blauwe lippen. juf stelde dan ook voor om hem zo’n thermisch pakje aan te doen om te zwemmen. Ik had nog zo iets in de kast liggen dat ik doorgekregen had van een vriendin en dat net paste dus gejuich alom. En het werkte, vorige week was de zwemles écht een succes. Een rustiger zwembad, minder vlug koud krijgen, Tiemen deed het echt goed, je zag m zo vooruitgaan op dat half uur én hij had er plezier in.

Deze week wij dus opnieuw naar de Van eyck. na 10 minuten in het zwembad zie ik een redder richting onze zwemjuf L. en Tiemen gaan. L. doet teken dat ik er even bij moet komen. wat blijkt: zo’n volledige zwempakjes met korte mouwen dat mag dus niet. L. legt de situatie uit, ja zegt die redder, als je dat officieel kan bewijze dan geen probleem, maar zo kan het echt niet. Moet ik dus naar de huisarts gaan, en een ‘bewijs’ vragen dat Tiemen omwille van zijn hoogsensitiviteit en zijn lage gewicht een badpakje mét mouwen moet dragen om onderkoeling tegen te gaan. Dan mag het dus wel. Burocratie ten top dus.

En moeder kan weer twee taken aan haar lijstje toevoegen: de huisdoc bellen en hopen dat ze voldoende heeft aan mijn uitleg en zonder consultatie een bewijsje wil opmaken. En naar de praktijk rijden en dat bewijsje gaan afhalen. ’t is dat we niks anders te doen hebben niewaar…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Burocratie ten top

  1. en zo blijf je indd bezig;…

  2. ik ben wel blij te lezen dat het helpt! Want ik wou het voor Brian ook kopen (das ook zo ne koude!) maar twijfelde of het wel effectief was.. is het zo een surfpakjeachtig ding?

  3. maaike zegt:

    ja santé alsof je voor je plezier zo’n pakje aandoet 😉
    hopelijk lukt ’t snel om dat attestje in orde te krijgen en als je ’t hebt: wedden dat er dan niemand meer naar vraagt??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s