De kop is eraf

Zo de afgelopen weken waren hier dus een beetje spannend dus want de dochter ging voor de eerste keer naar school. Een paar keer met mama gaan wennen in het klasje en vorige week woensdag dan voor de eerste keer helemaal alleen een halve dag. Die ging goed, een beetje tranen tijdens het speelkwartiertje maar gelukkig was grote broer in de buurt om haar een beetje te troosten.

Vandaag was het dan de echte test, een volledige dag met blijven eten en dutje doen in de namiddag. De ochtend begon goed want maren mocht samen met mama en de andere kindjes (en mama’s/papa’s) van de klas een uurtje turnen. Een parcours afleggen in de turnzaal met verschillende leuke dingen, daarna dansen en zingen op leuke liedjes en afsluiten met de reuzeparachute. Ze was héél enthousiast… maar luisteren.. niet dus, haar eigen willetje doordrijven des te meer. ik kon haar toch bewegen tot wat ballengooien en wat minigolven en een paar keer van de glijbaan gaan. Ah en een bal in het basketbalnet dunken dat vond ze ook heel tof, mama haar rug iets minder ;-).

Na de turnles was het afscheid en zoals vorige week maakte maren er niks van. Dàààg mama, baaaaai! Ze at haar boterhammeke op en ging vrolijk spelen op de grote speelplaats, dreef een aantal juffen tot wanhoop omdat ze telkens weer kon ontsnappen in de richting die net niet mocht. In de klas zelf ging alles goed. Op de middag ging ze samen met broer eten in hetzelfde groepje. En ze at, met een beetje hulp, alles mooi op, middageten, soep en zelfs nog een dessertje. Daarna weer spelen, nog eens ontsnappen en dan proberen slapen. Dat was dus niet goed. Tja in de crèche gaan ze er bijzitten en wrijven een beetje over haar wangske tot ze slaapt.. dat doen ze niet in de slaapklas op school natuurlijk. In de klas ging het wel redelijk goed en toen mama om 15.15 uur in de klas kwam, kwam een doodvermoeid kindje mij tegemoet gehold. Knalrode wangskes, pakken, pakken!

Enfin, ze is nog wakker in de auto geraakt maar we waren de straat nog niet uit en ze sliep al, ze heeft 1.5 uur geslapen en toen is ze zonder stem en helemaal van haar melk ‘wakker’ geworden, heeft 2 borden spaghetti gegeten, een appelsapje gedronken en is gaan slapen. Ik ben benieuwd voor hoe lang 🙂

Nà de paasvakantie gaat ze dan 1 dagje per week met naschoolse opvang moeten gaan, ik weet het niet zenne, als ze nu al zo moe is. We gaan eens proberen hé en anders zal moeder eens al haar organisatorische kwaliteiten weer boven halen en over een oplossing denken…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op De kop is eraf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s