de Sierk

Tijdens onze vakantie aan zee trok ik met Tiemen een middagje naar familiepark De Sierk in Vosseslag (De Haan). We werden er hartelijk verwelkomd door de vrouw des huizes, kregen een beetje uitleg en trokken dan op onderzoek uit. In de Sierk draait alles rond…. circus :-). Je kan, wat zeg ik, je moét er alles uitproberen! Een groen pad slingert door het terrein en brengt je van woonwagen naar circustent, van leeuwenkooi naar doolhof, van spiegeltent naar goochelhoek. Kinderen kunnen het ganse parcours ook afleggen met fietsjes die je overal vindt op de blauwe tapijtjes. Bij elke activiteit staat een duidelijk bord met wat uitleg en vindt je meestal ook grappige, leuke foto’s. O en de ‘circusdirecteur’ maakte ook een leuk filmpje over zijn circus waar je naar kan kijken.
Ik deed met Tiemen de volledige toer en hij vond de hoek waar je ‘trapeze oefeningen’ kon doen het leukste, maar ook de fietsjes, de ‘zandbaktent’, de jongleertent en de spiegeltent met al het leuke speelgoed vond hij héél leuk.
Het was niet echt supermooi weer toen wij gingen maar dat stoort niet, ik kan me inbeelden dat op een mooie zonnige dag alles er wat frisser en mooier uitziet maar omdat veel activiteiten binnen of minstens overdekt zijn kan je er zeker ook terecht op een regenachtige dag. Het ganse terrein zit vernuftig in elkaar met ‘geheime’ doorgangen, boomhutten, ladders en trappen en kruipkelders. Wat er niet alleen een leerrijk park van maakt maar ook gewoon een park waar de kinderen zich een middagje kunnen uitleven.
Na onze ‘ronde’ had Tiemen direct al een vriendje gevonden en die twee hebben zich dan nog een uurtje heel goed geamuseerd samen.
De grote mensen mogen en kunnen de meeste dingen ook meedoen en als ze daar niet zoveel zin in hebben is er een cafetaria met een mooie binnenruimte met boekjes, spelletjes (of je neemt gewoon zelf je boek mee zoals ik deed) en bij mooi weer een paar leuke terrasjes. De ingang kost 8 euro pp en de prijzen in de cafetaria zijn heel democratisch.
Een heel leuk initiatief en ons zien ze er deze zomer zeker nog eens terug en dan mét kleine zus!

http://www.desierk.be

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op de Sierk

  1. Pingback: Zondagse sierk | Love, life and Luna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s