vakantie week 2

En we deden verder van vakantie 🙂

Op zaterdag hadden we niks gepland tot er plots op fb een berichtje stond van een collega bammer die gezelschap zocht voor een bezoekje aan de Brielmeersen. En hoppa één klikje en wat over en weer gemail en -sms later stonden wij voor de eerste keer in ons leven in de brielmeersen. Alwaar Maren niet op haar kop liet zitten door een bende 6-jarigen en Tiemen zich helemaal liet gaan in de speeltuin. En we allemaal een behulpzame medemens zeer dankbaar waren om ons vanuit de uitkijktoren uit het doolhof te praten. We liepen er anders nog peins ik. Hele leuke middag met baby Daan en zijn mama!
Op zondag kwamen oma en opa BBQen en deden we dus van dolce far niente. Lekker eten en spelen met de kindjes, meer moet dat niet zijn.
Op maandag haalde ik het zwembadje nog eens boven en amuseerden de kindjes zich rot, een ganse namiddag lang. Mama hield zich ondertussen wat bezig met de was & plas.
Op dinsdag gingen we naar het Tivolipark in Mechelen met de meter van Maren en haar dochter. Tiemen en janne amuseerden zich een ganse namiddag lang in de speeltuin. Maren amuseerde zich vooral met 1) weglopen en 2) een hondje dat verkoeling kwam zoeken id schaduw. Hilarisch hoe ze de hond bleef nadoen en entertainen maar toch altijd minstens een meter afstand hield. Held op sokken mijn dochter. In elk geval, het was een hele leuke namiddag en het leverde wss toch de mooiste foto van onze vakantie op. Merci Katrien!

mama en kindjes

Op woensdag kreeg moeder plots peper in haar …. Het begon met onze poetsman die alweer zijn kat stuurde. Waarop moeder de keuken dan maar zelf onder handen nam en niet ‘gewoon’ poetste, ah neen ook alle kastjes en schuiven leegde en alles wat al jaren lag te wachten op het containerpark ook eindelijk eens in een vuilzak stak. En toen dacht ze, als ik dan toch naar het containerpark ga, kan ik evengoed het tuinhuis ook legen. en zo geschiedde. De zoon vond het fantastisch en sleepte enthousiast àlles uit het tuinhuis. Moeder sorteerde en de auto vulde zich langzaam maar zeker. We reden al een eerste keer richting containerpark. Ik poetste ook een aantal dingen op om te verkopen op een tweedehandssite. Tuinhuis proper, moeder en zoon pokkevuil natuurlijk en toen kwam de beloning: samen in een lekker warm schuimbad. ‘gezellig he mama’ zei de zoon en voorwaar hij had gelijk.
Op donderdag kreeg het poetsverhaal nog een staartje want mama was supervroeg wakker en nam de speelgoedbakken onderhanden. Alles werd terug ‘per soort’ gestoken en toen de kindjes wakker waren en geïnstalleerd met boterham en drankje voor de tv moest ook de kinderkamer aan geloven. Samen met al het papier en karton dat hier overal nog lag te slingeren genoeg voor alweer een tripje richting containerpark. De kinderkamer werd verder opgeruimd en de kleerkast van Maren werd opgeruimd en ontdaan van alle te kleine kleertjes. In de namiddag kwamen oma en opa babysitten op Maren en trok ik met Tiemen een paar uur naar de Gentse Feesten. We deden de toer van de pleinen waar nog niet veel te zien was en eindigden op de kermis waar Tiemen de klassieke molens links liet liggen en volledig ging voor de waterballen, een klimparcours van Freetime en de grote trampolines. Een leuke namiddag alweer.

DSC00258

Op vrijdag speelden de kindjes binnen want het regende en onweerde een ganse dag. Mama kon zich dus, zonder schuldgevoelens over alweer een dagje thuis, volledig uitleven in de gang boven die ook dringend aan een opruim- en poetsbeurt toe was. Ik zette ook alle boeken online die ik wil verkopen.

voila hèhè, flink gewerkt dus deze week, volgende week gaan we nog eens profiteren van onze vakantie met hopelijk toch nog een paar mooie dagen!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op vakantie week 2

  1. misssexandthecity zegt:

    Jij hebt inderdaad al flink gewerkt in je vakantie, hier staat de keukenkasten uitmesten ook op het programma,…..de rest zal wachten tot de kerstvakantie, dan is het er weer voor, nu wil ik met mijn boys genieten, van de leuke dingen en dolce far niente,……het idee van weer 3 weken vakantie maakt me vrolijk, geniet nog van jouw vakantie!!! En volgende week wordt het mooi weer 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s