Hoe gaat het nog met…

Hoe gaat het ondertussen nog met de kindjes?
Awel euh goed!

De zoon heeft dus superhard genoten van onze vakantie, was superrelax, heeft de nachtpampers achter zich gelaten en is verhuisd van mijn slaapkamer naar de kinderkamer. Met redelijk succes moet ik zeggen, op 4 weken is hij 1 keertje terug bij mama komen bivakkeren dus dat valt goed mee. Nu wil hij wel ‘alleen’ slapen.. hoe we dat gaan oplossen dat moet ik nog s bekijken. Hopelijk is het ‘een fase’. (Ik zou zus nu gelijk graag toch efkens ook op de kinderkamer willen houden.) Hij geniet nog altijd het meest van gewoon thuis spelen met al zijn speelgoed, vooral de dino’s doen het weer goed de laatste tijd en hij is een beetje verslaafd aan de tablet, moet er echt op letten dat we dat een beetje intomen. Hij is 1.20 m groot en weegt 18 kg.. en hij begint echt vestimentair keuze’s te maken. Alleen tshirts met print en ik moet niet meer afkomen met ‘onnozele’ dinges zenne neeneen, angry birds of skate toestanden of barcelona.. En dol op z’n zus, die kan weinig verkeerd doen. Uitspraak van het jaar ‘ik ben zo blij met mijn zus, mama!’.

Kleine zus, tja wat kan ik daar nu over vertellen, die leeft haar leven aan 200% van de moment dat ze haar ogen opentrekt tot het moment dat ik haar ’s avonds terug drop in haar bed. Het is een echte kabouter kwebbel, dat mondje staat geen seconde stil. Een kleine uitdaging was het, drie weken thuis met haar want kattenkaad uitsteken is haar tweede natuur en ze is Oostindisch doof, héél toffe combinatie! Als ze boos is, is ze boos en dan zit ze met een donderwolkgezicht en haar armpjes over mekaar geslagen boos te wezen op de grond, met geen stokken meer in beweging te krijgen. Maar een mens vergeeft haar die buien (die ook weer héél vlug over zijn) natuurlijk want bovenal is ze gewoon lief! en grappig! en leergierig! en een zotteke! en mooi! en zo’n echt meisjemeisje! Een echte poppenmoeder is het, uren kan ze zich daar mee bezig houden. Of boekjes lezen… of tv kijken.. Plop en Samson zijn de uitverkorenen dit moment. Ze blijft dus klein hé maar allé er zijn toch een paar cm’s bij, ze is nu 86 cm en weegt bijna 11 kg. We kunnen hier eindelijk overstappen naar een grotere kledingmaat! End over die kleding: het is ook niet gelijk wat je madam aantrekt zenne… enkele weken terug stond ze voor haar kleerkast en elk kleedje werd gekeurd en met een verachtelijk ‘nièt’ opzij geschoven :-). Rokjes en kleedjes moeten zwieren, een t-shirtje moet mét print zijn, de mouwtjes van jasjes etc moeten omgeslagen worden… een fashionista in spé is dat..

En omdat een fotoke altijd meer zegt dan woorden…

zomer2013b

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Hoe gaat het nog met…

  1. Christel zegt:

    Een leuk stel beiden! En de zusterliefde straalt van zoonlief zijn gezicht af!

  2. wees er maar trots op mijn zoon is ook trots op zijn zusje heeft haar laatst met legerjeep opgehaald om haar mee te nemen naar trucktocht voor mensen met beperking verderop in het land waar verschillende collega`s
    van het leger meereden. en je snapt het was de dag van haar leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s