De eerste week

De eerste week was toch een beetje heftig. Op maandagochtend goed gestart, stipt om 8 uur stonden wij in de turnzaal, op zoek naar juf Sofie :-). We vonden haar, ze beantwoordde al mijn vragen nog voor ik ze gesteld had (juf sofie is een kei met nerveuze moeders zo blijkt ;-)), ik vertelde haar vlug over tiemen zijn medisch probleempje en ze was heel begripvol. En toen zag ik plots dat Tiemen mij al verlaten had en z’n vrienden gaan opzoeken was. Dus mama nam maar afscheid ha ja. ’s avonds was Tiemen nogal in zijnen babbel en ik kreeg toch een vrij mooi verslag vd dag én een stapel papieren om in te vullen.
Dinsdag verliep idem, hij had zijn eerste lesje zedenleer gehad en de juf daar viel precies ook in goede aarde. Ook woensdag alleen maar een blij lachend gezichtje. Vanaf dit schooljaar moeten de kindjes normaalgezien niet meer blijven eten op woensdag en kunnen ze dus lekker vroeg naar huis. Woensdagnamiddag was er opnieuw zwemles, na een stop van bijna 3 maand. Tiemen had er geen zin in, het eerste dipje van de week. Hij wou spelen, hij kon het allemaal niet meer en het was een stomme juf en hij ging niet etc etc… Enfin, moeder kent haar zoon ondertussen en zette door. Drie kwartier later een stralende zoon uit het water en een zwemjuf die alle mogelijke superlatieven bovenhaalde. 🙂
Donderdag ging zus mee voor de eerste keer dit schooljaar, nét voor de bel ging liep Tiemen de klas binnen, fiew. Er was de eerste zwemles met de klas ‘ik ben drie keer onder water geweest mama’, vrijdag was er turnles met de klas, fietsweek dus fietsen. Fiets kapot. Mama vindt dat niet zo erg, als je dingen gebruikt gaat er al eens iets kapot, de zoon was in tranen. En doodop. En verdrietig omdat hij zijn zus op school bijna niet gezien had. Zus die dat trouwens heel goed doet. Pottezwart en doodmoe kreeg ik ze 2 dagen na elkaar terug maar met stralende oogjes. School is cool. 😉
Het huiswerk drama dan…. ‘lezen’ en oefenen met het klikklakboekje en meneerke ziet het al niet zitten. Enfin dinsdag is er info avond eens vragen hoe dat zit. Want volgens Tiemen oefent en leest hij samen met de studiejuf al, mss moet het dan thuis niet meer… of wel..
Dus al bij al viel het goed mee maar mede door zijn medisch probleem én het bijhorend medicamentje dat écht niet lekker is en waardoor hij ook moe loopt toch wat lastiger dan we ons voorgesteld hadden.
En vanaf volgende week komt er mogelijks nog iets bij… de scouts. Vrijdag sprak de mama van een vriendje me aan, dat ze met een paar schoolvrienden de scouts gingen proberen en of Tiemen ook niet zou meegaan… Volgende zaterdag eens proberen… ik ben benieuwd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op De eerste week

  1. maaike zegt:

    ’t komt wel goed…
    die eerste week is gewoon zo overdreven vermoeiend 😉
    iedereen moet weer in ’t ritme
    iedereen moet toch weer wennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s