Goed speelgoed

De zoektocht naar mooi, betaalbaar en duurzaam speelgoed is niet altijd eenvoudig. Zo zocht ik me te pletter naar een mooi houten poppenhuis voor Maren vorig jaar, uiteindelijk vond ik er eentje dankzij een tip van een andere mama.

In elk geval, speelgoedland heeft er sinds deze week een nieuwe webshop bij met héle toffe, duurzame spulletjes: speelgoed kiki

U vindt hieronder een gastartikel door de winkel en onderaan vindt u een leuke actie: 5% korting als je iets bestelt de eerste openingsweek van de webshop!

Speelgoed met een meerwaarde voor iedereen!

Wanneer een kind opgroeit speelt het veel en dat is maar goed ook. Spelen is immers leren en eigenlijk de voorbereiding op de wereld waar het ooit in terecht zal komen. Bij spelen hoort natuurlijk speelgoed. Maar er is zo’n groot aanbod, zoveel verschillen. Maar wat maakt van speelgoed nu speelgoed met een meerwaarde?

Wel, speelgoed moet een uitdaging bieden, maar ook motiveren. Laat je kind maar wat denken, proberen en oefenen. Maar overdrijf niet, maak het niet te moeilijk waardoor het z’n motivatie verliest. Daarom is goed speelgoed belangrijk. Dat zal er immers voor zorgen dat een kind de vrijheid krijgt er mee te doen wat hij of zij wil en het kan het zo moeilijk of makkelijk maken als het maar wil.

Wij, bij Speelgoed kiki letten hierop vooraleer we speelgoed opnemen in ons assortiment. We gaan elk product onderwerpen aan een kritische blik op verschillende punten:

Veiligheid voor alles

Speelgoed moet veilig zijn, dat spreekt voor zich, kinderen doen er immers alles mee en zijn niet altijd even oplettend. Maar doordat we in Europa zitten moeten we ons hier weinig zorgen om maken, de strenge regelgeving op speelgoed maakt dat je normaal gezien geen onveilig speelgoed zal vinden binnen Europa. Toch gebeurt het soms bij grootketens die houten speelgoed aanbieden dat er een advertentie in de krant staat dat ze speelgoed terugroepen omdat het bijvoorbeeld schadelijke verf bevat. Dat wil je niet in huis! Daarom letten wij er op dat ons speelgoed op een duurzame wijze gemaakt wordt.

Speelgoed dat generaties meegaat

Speelgoed kan heel leuk zijn, maar als het na 1 dag kapot is is de pret snel over. Daarom letten we er op dat ons speelgoed lang meegaat, heel lang meegaat. Het liefst zien we een grootouder z’n knikkerbaan die hij ooit bij ons kocht nog aan z’n kleinkind geven. Hoe zorgen we hiervoor? Wel, om te beginnen het materiaal. Niet elk materiaal is even stevig, daarom verkiezen wij vooral hout en metaal. Deze materialen hebben zich al decennia lang bewezen. Toch zijn dit niet de enige goede materialen, er is ook goed speelgoed in kunststof te vinden. Maar dan moet je al goed opletten. Als wij iets van kunststof in huis halen, kijken we het altijd eerst goed na. Materiaal is echter niet het enige, het moet ook goed gemaakt worden. Hout mag geen splinters afgeven en metaal geen scherpe kanten. Wij kiezen daarom enkel voor de beste kwaliteit.

Speelgoed dat een uitdaging biedt

Speelgoed moet lang meegaan, maar het mag ook niet gaan vervelen. Daarom is het belangrijk dat speelgoed een uitdaging blijft bieden. Hierdoor leert een kind oplossingen zoeken voor problemen, traint het tactisch of ruimtelijk inzicht of wordt de creativiteit gestimuleerd. Maar let er wel op dat je nooit te moeilijk speelgoed koopt, daar leert een kind immers niet veel van bij.

Speelgoed mag mooi zijn

Speelgoed staat ergens in huis en mag dus ook mooi zijn of mag een mooie verpakking hebben om het leuk op te bergen. Daar hebben wij dan ook veel aandacht voor. Speelgoed in leuke kleurtjes en originele figuurtjes is toch leuk in huis? Over hoe mooi ons speelgoed is is moeilijk te schrijven, daarvoor moet je maar eens een kijkje nemen.

Zorg dragen voor de mens en onze planeet

Wij hechten veel belang aan de manier waarop ons speelgoed gemaakt wordt. Daarom is ons hout gelabeld met het FSC label, dan ben je zeker dat het om duurzame bosbouw gaat. Onze knikkerbanen bijvoorbeeld komen uit Zwitserland. We zijn dus zeker dat het transport beperkt is en de werkomstandigheden goed. Dit vinden we immers belangrijk.

Verantwoord speelgoed, dat is waar we voor staan. Op 1 mei lanceren we naast onze huidige speelgoedwinkel te Sint-Antonius ook onze webwinkel. (www.speelgoedkiki.be). Dat zetten we feestelijk in met een leuke kortingscode van 5% op alles gedurende de eerste week. Gebruik KIKISTART5 bij het afrekenen en doe zo je voordeel.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Goed speelgoed

  1. Dame Blanche zegt:

    ik checkte even de website en inderdaad supermateriaal, Ik zag dat ze ook de microstep in hun aanbod hebben en dat is een echte aanrader! Onze oudste heeft er zo een en dat is echt geen gewone step!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s