Van de regen in den drup

Zo zeggen ze dat toch hier in Gent. Van kwaad naar erger is het niet echt gelukkig, alhoewel. Gisteren kregen we te horen dat mijn papa nog een paar weken ziekenhuis tegoed heeft én 2 operaties… Ik kan het u verzekeren, als ge al 2 weken niet weet waar uwe kop staat en je dacht het eindpunt in zicht te hebben id dat efkens slikken en bleiten. Oma die het allemaal minder en minder ziet zitten (en begrijpelijk gezien haar fysieke toestand), opa die zwaar teleurgesteld is want zich al zat te verlekkeren op zijn eigen bed en zetel het komende weekend. En wij die voor een berg staan waar we de top niet van zien. Want in godsnaam hoe moet dat hier allemaal gaan als we allebei weer werken, ik met vakantie ga en vooral als de week erna school terug herbegint én de bijhorende verkeerschaos Gent volledig in zijn ban heeft.

Duiken en hopen dat we weer boven komen vermoed ik, dat is één strategie. Ons dagen nog véél zwaarder structureren dan hiervoor al het geval was. Elke vrije minuut benutten voor praktische zaken. Efkens geen boeken, geen tv, minder uitstapjes. Vooral proberen dat voor de kindjes alles zo normaal mogelijk verloopt, dàt vooral.

En hopen, bidden, smeken dat zoals de dokters zeggen het weer helemaal goed komt met opa. Dat hij de beloofde voetbalspelletjes, uitstapjes naar de markt en speeltuin en logeerpartijtjes kan waarmaken aan zijn kleinzoon.

Maar mijn gevoel dat 2014 geen goed jaar ging worden is hierbij volledig bevestigd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Van de regen in den drup

  1. Siska zegt:

    Hoe gaat het nu met je papa?
    Veel sterkte gewenst ginder !

  2. Lily zegt:

    Ouch, hopelijk zie je ondertussen al wat licht aan t eind…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.