Sinterklaastip! Skylanders Trapteam

Op een vroege zaterdagochtend begin oktober dropten wij zus bij meter en peter en togen naar Brussel. Na een ontbijtpitstop en wat rondgerij in de wirwar van kleine straatjes vonden we the place to be, Sonicville, dan toch . Waarom? Awel, Tiemen was één van de gelukkigen die het nieuwe Skylanders spel enkele weken voor de officiële release al eens mocht gaan uittesten…

Skylanders Trap Team

Voor de Skylanders-leken onder u zal mama-leek het proberen uitleggen: Skylanders zijn figuurtjes, een soort poppetjes, die je op een portal plaatst, dit portal is in ons geval verbonden met de Wii. Van zodra je een popje op de portal zet én natuurlijk ook het spel zelf in de Wii stopt verschijnt het popje op je tv scherm en komt het tot leven! En kan je het gebruiken om het spel mee te spelen. Elk figuurtje heeft eigen wapens/krachten/mogelijkheden en aan de speler dus de taak om met de hulp van de juiste figuurtjes het spel uit te spelen. Bizar! Maar écht leuk! Lang geleden dat ik zelf ook zo gretig meekijk als Tiemen speelt…. En Tiemen vindt het ook gewoon leuk om zo met de figuurtjes te spelen dus zonder het spel op het scherm…. ze worden moeiteloos ingezet in zijn leger samen met smurfen en legoventjes om dino’s en auto’s te verslaan…

In een basisdoos zit het spel, een aantal figuurtjes en een portal. En je kan quasi eindeloos figuurtjes bijkopen voor elk spel. We hadden al Skylanders Giants & Skylanders Swap Force dus Tiemen was heel benieuwd naar het nieuwe spelletje.

Een wand vol schermen om te beginnen spelen, mijn kleine man maakte er niet te veel woorden aan vuil, ging zitten en begon te spelen… ongelooflijk hoe rap die gasten dingen doorhebben, geen angst hebben om een fout te maken waardoor ze een level terugvliegen bv (ik zou daar al veel te veel bij nadenken 🙂 ) enfin, samen met het kindje naast hem had hij al vlug door hoe hij een aantal dingen kon doen en wat de nieuwigheden zijn van het spel: aan de portal zit een kleine annex waar je ‘kristallen’ in kan steken. Deze kristallen geven je extra krachten die je moet inzetten om de vijand te verslaan. Nieuw is ook dat ééns je de vijand verslaan hebt je zijn krachten kan overnemen en gebruiken verder in het spel. En blijkbaar kan je jouw figuurtjes met bijhorende krachten (spel slaat alles op) bv meenemen naar een vriend met hetzelfde spel en tegen mekaar spelen dan (dat hebben we niet kunnen uitproberen).

Je kan hier klikken voor een filmpje dat gemaakt werd gedurende de voormiddag.

DSC02495

Tiemen probeerde de Wii & WiiU versie uit en ook het nieuwste: de tablet versie. En tja heel enthousiast natuurlijk, de kristallen geven echt wel een extra dimensie en hij vindt het spel op zich ook heel mooi en goed in elkaar gestoken.

DSC02499

DSC02500

Hij vond het heel leuk en bij het naar buiten gaan kreeg hij nog een goodiebag mee met allerlei toffe dingen in, zijn dag kon niet meer stuk.

DSC02503

En mama die kreeg vorige week nog een geheimzinnig uitziende doos toegestuurd van Skylanders…. laat dat nu toevallig nét datgene zijn wat de kleine man op zijn Sintlijstje gezet heeft… Dank u Skylanders voor de leuke voormiddag & de kadootjes!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sinterklaastip! Skylanders Trapteam

  1. onzeweg zegt:

    Klinkt als een geslaagde middag voor jou en je kleine kan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s