huisdieren

Gezien ik nog altijd aan het nadenken ben over wat ik hier nog ga schrijven, deze week een politiek correct bericht.(insert vette knipoog) Meteen een postje waarmee ik beantwoord aan 2 tips uit het blogboek : ‘vertel eens iets uit je privé dat niet te privé is maar dat toch een tipje van de sluier licht ‘ en’ geef eens een update over iets waarover je vroeger al schreef’.

Ik schreef deze zomer namelijk over onze konijntjes hier en hier. Ondertussen zijn we 4 maand verder dus tijd voor een update! Mozart, snuffie 2 en Onslow deden in juli hun blijde intrede en 14 dagen later moesten we al terug afscheid nemen van eentje… Onslow maakte waarschijnlijk een verkeerde beweging en brak zijn rug… de dierenarts kon niks anders dan hem een spuitje geven. Tiemen was ontroostbaar, ‘gelukkig’ konden we nu wel afscheid nemen al ging dat wel gepaard met veel veel kinderverdriet. Nog eens 14 dagen later wisselde ook Snuffie 2 zijn aardse bestaan voor een plekje op de eeuwige jachtvelden…. Les die we ondertussen geleerd hebben: een ziek konijn is een vogel voor de kat… daar helpen geen infusen en dure medicatie meer aan… De dierenarts bracht Snuffie 2 terug naar huis en we gaven m een plechtige begrafenis met een aandoenlijke tiemen die een heel droevig liedje zong voor zijn konijn. Mama had het wat gehad ondertussen met al die dode konijnen en het bijhorende verdriet…

En toen hadden we er nog maar ééntje over: Mozart. Het plan was om nà onze vakantie eind augustus een konijntje bij te adopteren (konijntjes zitten niet graag alleen) maar we merkten al na één dag dat konijn helemaal niet happy was zo alleen id ren en heel erg zat te treuren dus ja… moeder lanceerde een oproepje op fb en voila een dag later mochten we al ergens een baby konijn gaan halen: Bugs Bunny deed zijn intreden. Dat was ergens half augustus. De eerste dagen snuffelden ze mekaar wat af en er vlogen al eens wat haren in het rond maar kijk sindsdien zijn het dikke vriendjes én nog altijd alive & kicking!

DSC02691

Ze hebben samen ook een bedrijfje opgericht: graafwerken B&M. Elke dag van 8-17u zijn ze bezig de konijnenren volledig te ondergraven. Ik wacht rustig af tot de dag dat ik in de ren stap om het konijnenhok uit te kuisen en ik een meter diep wegzak :-). Hobbies hebben ze ook: eten enne eten.

Ons andere huisdier is ondertussen al bijna 5 jaar kater Emilio Romano. Geadopteerd via kat zoekt thuis en de schrik van onze buurt. Enfin, niet allen van onze buurt want ook een beetje van de kindjes. Onze speelvogel durft al eens een klauw uitsteken en blazen (want hij wil spélen) en de kindjes vinden dat onverwachte poezengedrag niet zo leuk… Emilio is gelukkig een echte buitenkat, enkel als het kouder wordt zal je hem ’s avonds eens in de zetel vinden en als het héél koud is komt hij ook slapen op één vd bedden ’s nachts. Maar meestal dwaalt hij rond in de buurt, ligt op de loer om éindelijk de siervogels van de buren eens te grazen te kunnen nemen of ligt hij op één van z’n plekjes in de tuin te slapen. En zo om de paar maanden bezorgt hij ons de schrik van ons leven want dan blijft hij eens een paar dagen weg. En op het moment dat je dan denkt: hm, misschien moeten we toch eens beginnen denken aan flyerkes uitdelen in de buurt met een foto van de verdwenen gangster dan hoor je het klepje van de poezenluik omhoog gaan. oef!

DSC00010

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op huisdieren

  1. misssexandthecity zegt:

    Onze 2 kittens adopteren was het beste dat ons kon overkomen, zo’n zalige katjes waar we enorm veel plezier aan beleven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.