Nieuw leven

U herinnert zich ongetwijfeld nog onze konijnenhistorie van vorige zomer. In totaal adopteerden we over de zomer 5 konijntjes waar er jammer genoeg maar 2 van in leven bleven: Mozart en Bugs. 2 jongens. Die gezellig samen in de konijnen ren wonen en de lange winter wonder boven wonder goed doorkwamen.

En toen…

Toen vonden we in januari ergens 5 dode babykonijntjes! Aheum…. Bugs bleek dan toch geen jongen te zijn. We wachtten vol spanning op de volgende worp… Op 22 februari haalde ik weer 3 dode, duidelijk pasgeboren konijntjes uit de ren. Pech pech….

Of toch niet?

Vorige week ontdekte mijn broer plots een hééééééééél schattig pluizig mini babykonijn tussen mama en papa konijn. Bijna drie weken oud dus en blijkbaar voor het eerst uit het nest, de wijde wereld ingetrokken. Zaterdag ontdekte ik dat we niet één maar twéé babykonijnen hadden: een zwart en een grijs! En u raadt het misschien al: jawel er kwam ondertussen al een derde babykonijn boven water…. Ondertussen dartelen ze alle drie vrolijk rond in de ren, tussen moeder en vader in…super om te zien!

Alhoewel.. vader Mozart hebben we ondertussen vakkundig verwijderd en eens langsgestuurd bij de dierenarts. Hij zit op dit eigenste moment in onze gang/ziekenboeg te mokken over het verlies van zijn mannelijkheid haha. Sorry Mozart maar hoe schattig ik zo kleine konijntjes ook vind… twee nestjes zullen volstaan (ha ja want we zijn er redelijk zeker van dat er één vd komende weken weer een blijde gebeurtenis te vieren zal vallen, kweken gelijk konijnen niewaar…. )

U wou foto’s zien van al die schattigheid zeker? Ik dacht het al:

konijn1

konijn2

konijn3

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op Nieuw leven

 1. prinses op de kikkererwt zegt:

  ooh :)!

 2. Schitterend ! Enne, hoe heten al die (aankomende) pluizenbolletjes ?

 3. upje zegt:

  Aaah! Die minikes toch, zo lief!

 4. Christel zegt:

  Ach moaer zie na es! Zo schattig. Tuurlijk wensten we dat te zien.

 5. misscaesar zegt:

  Cuteeee!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s