Nuance

OOOO wat is dat toch moeilijk hé… nuanceren als journalist. De juiste klemtonen leggen of net niet leggen, de juiste woorden zoeken. Of de verkeerde….

Dit staat in de Standaard in een artikel over de geboortecijfers in 2014: “Er kwamen 696 kinderen (1 procent) met een zware misvorming ter wereld. 44 van die kinderen hadden het syndroom van Down” Auteur: Veerle Beel

Bon: Blijkbaar heeft de dochter nu ook al een zware misvorming. How nice. Ik zie het niet? U?

4Y1A5354

Ik zal nooit nooit nooit van mijn leven stoppen met dergelijke verkeerde beeldvorming te proberen de wereld uit te helpen. Mijn dochter is de mooiste, liefste, perfectste kleuter van de hele wereld.

Een rechtzetting in De Standaard is op zijn plaats. Volgens mij heeft de fotoreportage van Emilie Bonjé daar nog geen aandacht gehad. Het is de moment.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

11 reacties op Nuance

 1. Heel goed. Blijf doorgaan! En natuurlijk is jouw dochter de mooiste, liefste en perfectste!

 2. Heel goed! Zo terecht! Kunnen we iets doen? De Standaard bestoken met mails?

 3. Ik heb de Ombudsman van DS gemaild. Kunnen we dat allemaal doen?

 4. Positieve beeldvorming doe je op een positieve manier, dat blijft het beste hangen. Dus als we nu eens massaal een foto van onze zoon/dochter met Down sturen naar De Standaard en er bij schrijven: heel speciale groetjes voor Veerle Beel 🙂

 5. Christel zegt:

  Ze is gewoon knap jouw dochter. Ze straalt pit uit en een meid met een willetje. Ze is jouw dochter en dat maakt haar ook speciaal. Want ze heeft een mama die haar verdedigd, zoals mama’s dat doen.

 6. Je dochter is een prachtige meid! Je moet ook zeker niet stoppen je dochter te verdedigen. Jammer al die verkeerde beeldvormingen en vooroordelen.

 7. EsterDepret.be zegt:

  Ah damn… Dit vind ik persoonlijk een grove fout. Zeker voor zo’n kwaliteitskrant. Zou niet mogen!

 8. kalamityk zegt:

  Als het je helpt: ik heb dat stuk gelezen en ben als absolute buitenstaander ook over die zin gestruikeld. Aan de andere kant: je moet de dingen ook niet verbloemen. Iemand met Down heeft extra zorg nodig, speciale opvang, … toch? Dus misschien is niet de categorie fout, maar de woorden ‘zware misvorming’.
  De Ombudsman had een paar maanden geleden een bijzonder interessant stuk over mensen met een handicap. Dat die alleen in de media komen omdát ze een handicap hebben. En dus nooit omdat ze bijvoorbeeld een mening hebben over de besparingen van de regering (ik zeg maar wat). Mss is dat een nóg grotere struikelsteen dan een ongelukkige woordkeuze. En dat de strijd dus pas gestreden is als je dochter in de krant komt omdat ze gewoon prachtig is. En niet omdat ze een prachtig Down-kind is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s