zomervakantie dag 11-16 28/07-02/08/15

Dinsdag stond ik op met veel pijn in m’n rechterbeen. Gelukkig had ik voor die middag sowieso een afspraak bij de huisdoc staan voor Maren dus kon die ineens eens kijken. Vermoedelijk een combinatie van veel bewegingen doen die ik niet gewend ben (onder bedden kruipen op zoek naar dat éne legoblokje bijvoorbeeld) én slecht gelegen ’s nachts want de doc kon alleen maar serieuse spierpijn vaststellen. Ik voelde me wel wat onnozel maar bon beter iets van niets te veel laten nakijken dan iets serieus laten aanslepen. ik kreeg een zalf en een spierontspanner voorgeschreven en het advies het een beetje kalm aan te doen. Vermits Tiemen op stap was met zijn peter konden Maren en ik samen lekker naar een filmpje kijken onder een dekentje in de zetel.

Woensdag deed ik – op het gemakske weliswaar – verder met het uitrommelen van de speelgoedbakken op zoek naar verloren playmobilstukjes zodat we 2 sets konden terug samenstellen en verkopen: het ridderkasteel en de dinovulkaan. We speelden ook wat spelletjes. Ik zette ook een heleboel gerief op Gift Gent dat al een tijdje in de weg lag of stond.

Donderdag hadden we afgesproken met de meter van Maren om samen iets te doen. Vermits het nogal wisselvallig weer was, was een échte buitenspeeltuin niet echt een optie en ik had ook geen zin in een drukke lawaaierige binnenspeeltuin. De ideale combinatie bleek te bestaan en wel onder de vorm van ‘tstruisvogelnest in Lier. Een grote serre met een springkasteel, zandbak, tractorkes, hooibak, een leuke buitenspeeltuin én ook nog eens een heleboel diertjes om te bewonderen! We hadden er het uurtje onderweg héél graag voor over! Een hele leuke namiddag met onze allereerste struisvogelpannekoek ooit 🙂

DSC03902

DSC03912

DSC03916

DSC03918

Vrijdag zette ik het te verkopen speelgoed online en tot mijn grote vreugde was alles heel vlug verkocht! Hoera! Vermits het de laatste soldendag was en ik al een tijdje op zoek ben naar een nieuwe laptop ging ik nog eens een paar electronicawinkels langs en bingo, ik vond een mooi soldeke bij Mediamarkt. Tiemen mocht van de opbrengst vd speelgoedverkoop 1 Nintendospelletje kiezen en vermits hij héél goed wist wàt hij wou mocht moeder drie speelgoedwinkels afdweilen voor we het gevonden hadden. Maar bon, gezien we nu toch bij Dreamland waren kon hij ineens een nieuwe boekentas kiezen en kochten we nieuwe drinkbekers en nog een paar extra koekendoosjes voor het nieuwe schooljaar. Auch mijn bankrekening op het einde van de dag. ’s avonds gingen we samen met de meter en peter van Tiemen en met mijn metekindje (dinsdag wordt ze 17!! OMG ik word oud!) frietjes eten.

Zaterdag stond Maren ziekskes op. Koorts, etterende oogjes, snot all over the place. Jammer want we waren uitgenodigd op een tuinfeest. Maar bon, geen feestje voor ons dus, we vertroetelden zus een beetje en tegen het einde van de dag voelde ze zich toch goed genoeg om in de zandbak te gaan spelen buiten. Ook broer kwam erbij en ze speelden nog even in het speelhuisje buiten ‘wij gaan buiten eten mama en jij mag niet binnen’

DSC03930

DSC03937

Ik slaap al een paar nachten bijzonder slecht en ik stond echt moe op deze ochtend. Ik had er geen sikkepitje zin in, in de dag. Maar gelukkig was het zonnetje van de partij en toen Maren ook goedgezind opstond voelde ik me ineens een stuk energieker. We gingen lekkere koeken halen bij de bakker en ik nam uitgebreid de tijd om mijn weekendkrant te lezen en rustig te ontbijten. Mijn ouders kwamen eten deze middag dus ik kuiste en sneed de groentjes (boterboontjes en worteltjes) en schilde de aardappelen alvast. De konijntjes vinden de ochtendzon altijd héérlijk en liggen dan uitgebreid te zonnen in de tuin.

DSC03932

We installeerden ons na de lunch gezellig in de tuinzetels en aten nog een ijsje als dessert.

DSC03944

DSC03945

En toen oma en opa huiswaarts gekeerd waren ging Tiemen Wii spelen en Maren en ik installeerden ons terug in de tuin, mét boek. Een zalig einde van een zalige dag!

DSC03947

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op zomervakantie dag 11-16 28/07-02/08/15

  1. Gettie zegt:

    Alsof ik er zelf bij was ! zo realistisch beschreven !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s