zomervakantie dag 34 19/08/2015

Donderdag stond het laatste moeder-zoon uitstapje voor deze vakantie gepland. Tiemen mocht kiezen tussen een dagje zee of een dagje Brussel en hij koos voor Brussel. Natuurlijk gingen we met de trein (wat is dat toch een dure bedoening zeg…) en onze eerste stop was een bezoekje aan Manneke pis. Tiemen was superteleurgesteld. Waarom is die zo klein? Later op de dag passeerde we een standbeeld van toch wel enkel meters hoog en zei hij: ik had zoiets verwacht 🙂 Enfin, hij wou toch op de foto met het kleine ventje..

brussel1

Het was ondertussen al middag en vermits hij al de ganse vakantie aan het zagen was om pizza te eten liepen we richting Anspachlaan omdat ik me van mijn werkjaren in Brussel herinnerde dat er aan de beurs een pizzahut was. En inderdaad die was er nog steeds! Met leuke bijkomstigheid dat sinds kort de ganse buurt daar verkeersvrij is en dat we dus mensen zagen rollerskaten, picknicken, jeux de boules spelen of gewoon rustig wandelen op de eens zo drukke boulevard. Geweldig gewoon… Na de pizza wandelden we richting Zandstraat waar het stripmuseum gelegen is, we liepen er een uurtje tussen de vele tentoongestelde stripverhalen en liepen ook eens de leeszaal binnen. Grote teleurstelling dat er geen kampioenenstrips te vinden waren… Mijn uitleg dat de kampioenen echt wel iets heel Vlaams zijn én dat we niet echt kunnen spreken van hoogstaande literatuur dus dat dat begrijpelijkerwijs niet opgenomen wordt in de collectie van een museum kon maar op weinig begrip rekenen van de zoon. (gelukkig is hij ook fan van kuifje en de smurfen en die vind je in overvloed in het museum)

brussel2

Na een stop bij een ijsjeskraam wandelenden we op het gemak richting koninklijk paleis. Tiemen was er nog niet geweest en hij wou ook wel graag de insectententoonstelling die er was bezoeken dus 2 vliegen in één klap. In de ‘keverzaal’ kon hij samen met de begeleiders van technopolis een vlinder knutselen en loslaten in een buis met lucht en de vlinder zo laten vliegen, dat vond hij heel leuk.

En toen zat ook die dag er al weer op.. de vakantie vliegt voorbij!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s