kids & co

Hoe zou het nog met mijn kinders gaan zeg? Goed!

Tiemen zit ondertussen dik in het derde leerjaar en het gaat goed. Zelfs met de etiketjes die hij ondertussen kreeg (dcd & adhd). Hij hààt rekenen (understatement) en het is dan ook hels om hem aan zijn huiswerk te krijgen (gelukkig niet te veel huiswerk 🙂 ) maar zijn punten zijn wel ok. En de rest, ja dat doet hij gelukkig wel graag dus daar ook geen klagen. Op school kreeg hij wat Sticordi maatregelen toegepast in de klas en dat loopt allemaal redelijk vlot nu. Hij gaat 1 x per maand nog eens langs bij de psychologe om wat stoom af te laten. En hij volgde een typtien cursus zodat hij vanaf nu meer en meer taken/dictee etc op de pc kan maken ipv zelf te moeten schrijven met de hand. En eind mei gaan we samen op cursus om Kurzweil te leren gebruiken. In samenspraak met de school en het CLB beslisten we om voor volgend schooljaar een GON juf te vragen. Iemand die hem wat kan helpen bij het zich beter voelen in de klasgroep soms, en die hem op weg kan zetten om te leren leren. Hij gaat nog altijd ponyrijden op woensdagnamiddag en naar de Gentse voetbalschool op zondagochtend. En bovenal is dat dus de beste broer van het universum. Hij sakkert wel eens op zijn zus als ze wéér eens naar Samson wil kijken of als ze weer eens zijn kaartenbak overhoop gegooid heeft of een spelletje op de tablet helemaal verknoeid heeft. Maar over het algemeen zijn dat 2 handen op één buik. Hij leest haar voor, ze kunnen ongelooflijk mooi spelen samen, in mekaars armen naar TV liggen kijken, sméken of ze ajb bij mekaar in bed mogen slapen. Hij heeft ook veel geduld als iets eens niet lukt (meer dan de mama soms) en kan haar ook gemakkelijk uit een boze bui halen als het eens nodig is.

Maren zit einde derde kleuterklas. Serieus! Waar is mijn baby naartoe? Nog 6 weken en ze krijgt haar kleuterdiploma. Iets waar ik nooit op had gehoopt eigenlijk toen we 4 jaar geleden startten met school.(inclusief in een gewone kleuterschool dus)  Ik weet nog dat ik op Tiemen zijn diploma uitreiking dacht: ik zal maar extra hard genieten want het zal de eerste en laatste keer zijn. Maar kijk, het kan verkeren. Ze doet het supergoed! Vorige week mocht ik een paar uurtjes op bezoek in de klas voor een mama activiteit en zag ik met eigen ogen hoe goed ze in de klas geïntegreerd is. Zalig om te zien. Het zal een bitterzoet afscheid worden eind juni denk ik. Ze kijkt al reikhalzend uit naar september. Want dan mag ze naar het eerste leerjaar! De voorbereidingen zijn in volle gang. Maren is al een paar keer samen met haar klasgenootjes gaan proefdraaien in het klasje. Ik ben zo de dingen wat aan het oplijsten die mogelijks een struikelblok kunnen vormen volgend schooljaar en aan het nadenken hoe we die kunnen oplossen (bv 1/1 begeleiding tijdens het schoolzwemmen elke week. 1 mogelijkheid is therapie voorzien op die momenten, alleen is miss een echte waterrat en gaat B.O.O.S. zijn als ik dat zou doen vrees ik. Ze heeft de laatste maanden een enorme sprong vooruit gemaakt vind ik, ze knipt ineens vrij vlot, ze helpt graag mee met de afwas, met poetsen, opruimen, ze babbelt de oren van mijn lijf én verstaanbaar. Ze is zo grappig soms… (en ze weet het ow boy…). Echt ik kan me daar zo mee amuseren hé… ‘tis zo een flinke blije lieve meid! (meestal toch)

Enfin dat ik 2 schatten van kinderen heb!

tiemen en maren

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op kids & co

  1. Leuk gets green en wat een leuke kids🤗🤗

  2. Leuke artikel en wat een leuke kids🤗🤗💋sorry, de iPad doet raar.

  3. misssexandthecity zegt:

    Wat ik hier vooral fijn vind is dat je echt hulp krijgt,…..en zo krijgen je kids veel kansen,……..en uiteraard een ijzersterke madam als mama om alles in goede banen te leiden!

  4. Els zegt:

    Zalig! En wat fijn dat Tiemen zo lief is voor zijn zus en dat ze zo goed overeenkomen! Je mag fier zijn op je kinderen, en op jezelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s