zoef zegt de tijd

Naar goede gewoonte  zijn mei en juni superdrukke maanden. Op het werk om te beginnen waardoor de laptop ’s avonds of in het weekend als eens opengeklapt wordt maar ook thuis. Elk jaar proberen we in de lente ons huurhuis wat van het nodige onderhoud te voorzien. De vorige jaren lag de focus meestal op de binnenkant, dit jaar proberen we de tuin terug wat in orde te krijgen.

Wij wonen in een rijhuis met een grote voortuin en kleine stadstuin achteraan. Vanaf maart tot nu hebben we de achtertuin zowat volledig in orde gezet. Het gras was een grote zandvlakte geworden door allerlei factoren (droge zomers, een verkeerd geplaatste klimophaag die al het water uit de grond zuigt, konijntjes die vrij rondliepen id tuin..) En ook errond was het echt niet mooi meer. Dus we verplaatsten wat struiken, we zorgden voor een fatsoenlijke konijnenren mét hek zodat de konijntjes niet meer weg kunnen, we graafden het gras af en legden nieuwe grasmatten, we bedekten de bodem van de perken opzij met boomschors. Zover zitten we.

DSC03833

zo erg was het gras er aan toe

 

nieuwe achtertuin

zo is het nu

Nu nog de voortuin. Geen idee wat we daarmee aan moeten. Hij is veel te groot (die extra m² waren beter bij de tuin achteraan gevoegd!), hij moet deels dienen als opslagruimte voor onze fietsen/fietskar/tuinmateriaal etc bij gebrek aan een andere ruimte daarvoor én ik vind mijn goesting maar niet in hoe we het groengedeelte mooi maar onderhoudsvriendelijk kunnen maken. Bij de ene buren is het gras, bij de andere buren zijn het witte rozen, bij de overburen een mengeling van stenen en vooral struiken… En ik zie niks van dat alles echt graag. Nu  is het een verwilderde kruidentuin… deels al braak omdat we de bessenstruiken naar de achtertuin verplaatst hebben. Er moet dus vlug een oplossing komen zowel voor mijn gemoedsrust als voor onze buren die ons sowieso al schorriemorrie vinden en nu dus helemaal. We zijn een schande voor de buurt. Of misschien moet ik het nét gewoon daarom zo laten?! Ha!

Enfin u voelt me al aankomen waarschijnlijk: geniale tips of eigen goede ervaringen mogen in de comments!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s