foto’s van de week (2)

5 beelden:

week 2 foto 1

vakantie!

 

week 2 foto 2

samen spelen

week 2 foto 3

Ploegvoorstelling AA Gent

week 2 foto 4

vriendjes

week 2 foto 5

 

en de uitleg:

en toen was het vakantie! 1 heerlijke maand lang dolce far niente… de zoon neemt dat heel letterlijk. Hij is een echte avondmens dus hij geniet momenteel vollen bak van hele late avonden en uitslapen tot de middag… De eerste foto toont het zo goed… hij is ontspannen, genietbaar, grappig, kan zich uren bezighouden met zus, hij schakelt van voetballen op het pleintje naar uren op de tablet, naar rondfietsen in de wijk, naar legoconstructies maken met zus, naar samen spelen in het zwembadje in de tuin.. naar (foto 2) mekaar schminken in de meest ongelooflijke creaties… ‘ik wil nooit meer naar school mama’ het is er al meermaals uitgekomen de afgelopen weken…

(foto 3) Tijdens de Gentse feesten is er traditioneel de ploegvoorstelling van onze favoriete voetbalploeg AA Gent. Hét ideale moment om kleine zus een paar uur achter te laten bij oma & opa en samen met Tiemen de feesten- en voetbalsfeer even op te gaan snuiven. Ruimschoots op tijd waren we op het Sint-Baafsplein zodat we echt goede plaatsjes konden versieren  (vooraan, omhoog en in de schaduw – 30° die dag!) en dan was eht aftellen… Toen het bijna ging beginnen zagen we plots Tiemen zijn beste vriend passeren en die kwam dan ook maar bij ons staan.. en dan waren we vertrokken voor 2 superleuke uren.. wat een ambiance… zàlig! Ik ben geen grote voetballiefhebber meer de sfeer in het Ghelamco stadion kan me altijd opnieuw bekoren en dat was op het Sint-Baafsplein net zo. Na de ploegvoorstelling gingen we de beloofde frietjes eten en passeerden we nog eens langs de kermis.

Vakantie is ook hét moment bij uitstek om eens af te spreken met de vriendinnen die wat verderaf wonen en zo trokken we deze week oa  nog eens samen met de meter van Maren naar kinderboerderij Het Struisvogelnest in Lier. (foto 4) Er was minder goed weer voorspeld en je hebt daar een leuk binnengedeelte ook dus het kon niet misgaan. Integendeel, het was nog veel beter was het was stràlend mooi weer toch en terwijl de mama’s bijkletsen op een terrasje in de zon, genoten de kinderen volop van de diertjes, de tractors, de speeltuin… en we trokken met een volle zak biogroentjes terug huiswaarts!

Vakantie betekent voor mij ok: bijlezen… Ik kon al een paar boeken lezen de afgelopen weken en vandaag las ik deze in één ruk uit… Wat een verhaal.. wat een veerkracht heeft Evi Renaux! Een echte aanrader en een boek om altijd op je nachtkastje te laten liggen. Om eens een passage te herlezen of één van de quotes waarmee het boek rijkelijk geïllustreerd is… Op www.rue-no.be  kan je Evi trouwens volgen..

Onze eerste 2 vakantieweken zitten erop… nog 2 te gaan.. Morgen vertrekken we voor een weekje naar onze favoriete vakantiestek in de Westhoek en als we terug zijn gaat Maren een paar dagen logeren bij een vriendin en knijpen Tiemen en ik er nog een paar daagjes tussenuit naar Parijs!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s