Parijs!

Half augustus ging ik drie dagen met Tiemen naar Parijs. Onze allereerste citytrip. En het is voor herhaling vatbaar! Tiemen heeft zijn wenslijstje met steden al klaar: Amsterdam, Berlijn, Barcelona…. Ik zou heel graag naar Londen en Wenen gaan. New York staat bij ons allebei op het lijstje…

Maar Parijs dus… ik ben graag voorbereid en ik ben niet echt van het avontuurlijke type dus ik had op voorhand wel wat dingen geregeld.

De logische dinges als hotel en vervoer naar Parijs:

 • een hotel iets buiten het centrum (10 km blijkbaar, met de metro 20 min..) zodat we na een drukke dag rustig konden bekomen. Dat is goed gelukt… Ik koos een hotel van de ‘Ibis Style’ groep, niet duur, basic maar alles wat je nodig hebt en niet te groot. Enige nadeel: je kon er echt enkel ontbijten… en na onze drukke 2e dag vonden we dat wel jammer want  we moesten echt al onze courage bijeenrapen om terug buiten te gaan zoeken naar een restaurantje voor het avondeten. Voor de rest: perfect.
 • Thalystickets… ik boekte hotel + Thalys via jetair. Opletten als je de uren kiest van vertrek en terugkomst want dat kan afhankelijk van het moment vd dag stevig schelen in prijs…. We vertrokken op donderdag op de middag en kwamen terug op zaterdagavond.  Als ik nog eens iets boek ga ik het omdraaien, de eerste dag zo vroeg mogelijk vertrekken en de laatste dag al vroeg terugkomen… we hebben de derde dag namelijk niks wezenlijks meer gedaan met onze volle rugzak die we moesten meesleuren (en dat het 30 graden was die dag hielp niet echt natuurlijk)

Maar ook andere dinges als:

 • tickets voor de hoponhopoffbus. Er rijden er denk ik 2 verschillende rond in Parijs en de stopplaatsen zijn gemakkelijk te herkennen aan het logo (veelal aan gewone bushaltes). We stapten gewoon op de eerste keer, ruilden onze voucher in bij de chauffeur voor tickets, kregen een kaartje met de routes, koptelefoontjes om naar de uitleg te luisteren en weg waren we..
 • tickets voor op  de Eiffeltoren (www.ticket-toureiffel.fr) je kan kiezen tot welke verdieping en ook het uur. belangrijkste voordeel: je hebt een aparte ingang om binnen te gaan en vermijdt dus de ellenlange wachtrijen aan de veiligheidscontrole én aan de toren zelf… scheelde toch een uurtje aanschuiven denk ik.. We gingen helemaal naar de top, superleuk en helemaal niet zo hoog als je boven staat… )
 • tickets voor het Louvre ( http://www.tiqets.com/louvre). Met de voucher die je thuis print moet je naar een boekstalletje op een plein vlakbij het Louvre en daar krijg je dan tickets. Moeder haar oriëntatiegevoel is helaas niet zo goed want we zochten ons het pleuris naar dat boekstalletje en waren dus al bekaf nog voor we het grote Louvre binnenkwamen.. Maar ook hier: skip the line betekende echt wel veel tijdswinst!

Een goede gids van Parijs met een duidelijk metroplannetje kocht ik ook op voorhand. Waar ik kon lezen dat je op een terras bv een gratis karaf water mag vragen als je iets eet ipv een cola van 7 euro te moeten dringen, dat je goedkoper af bent als je bij aankomst direct ‘een carnet’ tickets voor de metro koopt als je daar veel van gebruik gaat maken (er zitten 10 tickets in en dat was voor ons net voldoende om drie dagen door Parijs te cruisen). Er is een verschillend tarief voor volwassenen en kinderen trouwens. De eerste keer was het wat zoeken maar vanaf de tweede dag waren we volleerde metroreizigers en toen ik ontdekte dat we niet op de metro nààr de Eifeltoren maar naar de tegenovergestelde richting zaten was er dus ook helemaal geen paniek. Bah nee.

Maar wat deden we dan zo allemaal in Parijs?

Donderdag zetten we onze bagage af in het hotel, sprongen op de metro en gingen naar het Ile de la Cité. Kwamen al meteen in een straat terecht vol souvenirwinkeltjes, aten een belachelijk duur ijsje (learning, learning koop nooit een ijsje vlakbij een belangrijk monument) en keken naar de prachtige Notre Dame. Daarna slenterden we langs de Seine en stapten aan boord van één van de vele toeristische boten voor een rondvaart op de Seine. waar de kleine man bijna overboord viel van enthousiasme toen bleek dat de boot helemaal tot aan de Eifeltoren ging en hij dus al op de eerste dag zijn grote wens vervuld zag. Met de hoponhopoffbus gingen we daarna tot aan het Grand  en Petit Palais, aten zeer lekkere pizza en keerden terug naar het hotel. Alwaar we op het pleintje nog een ijsje aten (ge kunt nooit genoeg ijsjes eten, zekers niet als het om 21 uur nog 25 graden is..)

 

Vrijdag gingen we dan met de Metro naar de site van de Eifeltoren… we gingen helemaal naar de top (coohool) en kwamen terug naar beneden met de trap vanop de tweede verdieping, 725 trappen of zoiets, we did it! Beneden kochten we picknick (echt niet duur… ongelooflijk maar waar) en gingen onze broodjes en drankjes opsmikkelen in het park onder de toren. Bewaakt door tot de tanden gewapende politie agenten. Veilig lunchke. Daarna namen we de hoponopoffbus en lieten ons afzetten aan het Louvre. Na wat gezoek om onze tickets op te halen vonden we wel direct de skiptheline ingang en kwamen binnen in een immense hall… Waaw en oh boy… want begin maar te zoeken naar dat ene kleine schilderij dat je wil zien. (volg de menigte was daarvoor overigens wel de goede manier om er te geraken haha). Mijn niet bestaande zin voor oriëntatie zorgde ervoor dat we waarschijnlijk wat te veel kilometers afgelegd hebben in het Louvre maar bon, we hébben de Mona Lisa gezien én de Venus van Milo én de Egyptische zaal. Na een kleine rustpauze in het hotel en wat noodzakelijke opfrissing gingen we in de buurt van het hotel Italiaans eten. We hadden het hele restaurant trouwens voor ons alleen want om 19:00 uur avondeten dat doet geen enkele Parijzenaar (echte amateurs wij). En om 22 uur ging ons licht al uit, doodmoe van een ganse dag stappen en indrukken verwerken!

 

Zaterdagochtend gingen we voor we moesten uitchecken onze souvenirkes kopen. Dachten we. Toen bleek dat de gemiddelde Parijzenaar blijkbaar ook niet voor 11 uur uit zijn bed rolt en er dus nog geen enkele souvenirwinkel open was. Enfin, we verkenden dan maar de buurt van de Opera en keerden tegen de middag terug naar het hotel om uit te checken. Daarna keerden we terug naar Ile de la Cité, aten in een parkje met speeltuin onze lunch op en kuierden nog eens langs de Seine. En toen vroeg Tiemen met een klein stemmetje of er nog centen over waren. Omdat hij toch wel heel graag eens met een fietstaxi wou meerijden. Moeder negeerde het financiële duiveltje op haar schouder en 5 minuten later zoefden we per fietstaxi van de Notre Dame naar de Arc De Triomphe… We installeerden ons in een park en keken onze ogen uit naar het drukke verkeer op en rond de Champs Elysees. Crazy.. Tiemen speelde nog even in een kleine vijver en toen was het tijd om onze weg terug te zoeken naar Paris Nord.. 2 uur te vroeg natuurlijk maar bon.. gelukkig waren er genoeg winkeltjes en drankstalletjes om ons te entertainen..

 

Het was leuk, héél leuk zelfs!

Nog een dikke dikke dankjewel aan Emma & Sylvie om ondertussen Maren de tijd van haar leven te geven! De fotoverslagjes die ik doorgestuurd kreeg waren echt wat we nodig hadden om helemaal relax te zijn… zelfs Tiemen die bij hoog en laag beweerde dat hij zijn zus niet miste vroeg af en toe of Sylvie nog fotokes van zus doorgestuurd had 🙂

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Parijs!

 1. lies zegt:

  wat een super leuke citytrip en ik kreeg kippevel van je laatste stukje, ja Sylvie en Emma zijn 2 crèmekes e en jullie Maren is een schatje 🙂

 2. Eilish zegt:

  Wat heerlijk dat je dat met je zoon kon doen.
  Ikzelf ben al twee jaar op rij met 1 kind tegelijkertijd weggeweest. Dat geeft een andere dimensie aan samen weg zijn. Super kwaliteit en 100 procent aandacht voor dat ene kind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.