Bij de dokter

De kleine miss begon dit weekend nogal te snotteren en te hoesten. Vermits ze nogal gevoelig is voor luchtweginfecties maakte ik zondagmiddag online al een afspraak bij onze huisarts… vroegste mogelijke afspraak: dinsdagavond…. serieus zeg… Enfin, gelukkig voelde ze zich niet echt ziek en ging ze maandag en dinsdag gewoon naar school. Ze kreeg van mij al neusspoeling & neusspray en ’s avonds  vicks op haar voetzooltjes zodat ze goed kon slapen.

En dan komen we dinsdagavond bij de dokter en zegt die: oei oei… die longen kraken en piepen… een hele zware luchtweginfectie… meteen AB en  thuisblijven (binnenblijven zelfs) zodat het geen longontsteking wordt. Niet wat ik verwacht had maar bon.. Mijn nieuwe werksituatie brengt met zich mee dat ik ook wat flexibeler ben naar thuiswerk etc dus geen grote problemen als er eens een kindje ziek is.

Maar dan! De dochter heeft ook hoofdpijn. En ze zegt dat aan de dokter. Die zegt: ik zal je een siroopje voorschrijven daarvoor. Waarop Maren zegt: neen plakker! Want ja, als je een pijntje hebt dan doe je daar toch een plakker op? Niet? Waarop de dokter met handen en voeten probeert uit te leggen dat je voor pijntjes IN je hoofd medicijntjes neem. Waarop Maren halsstarrig blijft volhouden dat een plakker toch écht wel van doen is. Waarop de dokter…

Enfin, 10 minuten later zijn we buiten gestapt met plakker op het voorhoofd.

Haha.

wondpleister-kids

 

 

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Bij de dokter

  1. Kris10 zegt:

    Niet zo gek hoor 🙂
    In Cambodja doen mensen dat echt; zo’n plakker op hun voorhoofd als ze hoofdpijn hebben.

  2. Els zegt:

    Haha, die Maren toch! Herkenbaar, als je pijn hebt, moet er een plakker op 🙂 . Hopelijk is ze snel beter en wordt het geen longontsteking!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.