Miss Maren@dedokter

Miss Maren doet het redelijk fantastisch op school. Veel beter dan iemand had durven hopen/dromen. Dus toen de juffen en ik deze week de koppen eens samen staken voor een overlegmomentje dachten we dat een extraatje er misschien wel bij kon. Maren is nog altijd niet zindelijk. Ik ga daar geen doekjes omwinden, ik vind dat ferm ambetant en bij momenten ontzettend schaamtelijk. Want ze  doet dus bijvoorbeeld zonder verpinken een number two waar en wanneer ze het denkt. Zonder zich iets aan te trekken van eventueel publiek dat daar niet zo mee gediend is of tijdstippen die er zich misschien wat minder toe lenen. Dus zijn we sinds donderdag in zindelijkheidstrainingsmodus. Nog maar eens. Iedereen is gebriefd, de dikkeduim- en stickerkaarten liggen overal klaar, moeder ging onderbroeken shoppen… Voorlopig is het nog niet echt een succesverhaal.. thuis weigert ze bv carrément om zonder pamper aan te lopen… Maar bon, we doen rustig voort, zonder te veel druk… wie weet… We geven het een dikke week, als er dan geen enkele vooruitgang merkbaar is dan geven we het weer even op…

Vorige week gingen we naar de oogarts op controle. Een hele lieve assistent oogarts, een orthoptist en ten slotte de oogarts zelf, allemaal deden ze de nodige onderzoekjes en testjes. 1.5 uur lang. Maren verpinkte niet, deed flink wat van haar gevraagd werd, ging zelfs vragen of ze ‘nog prikkedruppels’ in haar ogen kreeg. Het ganse team in zwijm voor de flinke dochter. Die als beloning dan toch een hele lichte bril voorgeschreven kreeg voor in de klas. Licht astigmatisme en gezien het zo goed gaat op school toch niet onbelangrijk om dan ook de nodige aandacht te besteden aan een zo goed mogelijk zicht. De dochter in de wolken want een bril mogen dragen, het is zowat haar liefste wens… Dus gaan we één van de komende dagen eens op zoek naar een bril… Binnen 6 maand op controle en evaluatie.

oogarts

Deze week was de tandarts aan de beurt. Maren crost net niet met een indianengehuil op hem af in de wachtzaal als hij ons komt ophalen, geeft vol vertrouwen haar handje en samen zijn ze weg. Hop op de stoel, gibberen en gekken met de tandarts. Mondje open, alles ok! Ook een student mag zonder probleem eens naar haar tandjes kijken. Daarna is broer aan de beurt. Gelukkig bij hem ook alles ok. Broer gaat uit de stoel. Waarop Maren: ‘mag ik nu nog een keer blief?’ Haha..

Nu is het even wachten op de volgende medische toestanden, ergens in het voorjaar moeten we eens langs bij NKO en de cardioloog….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Miss Maren@dedokter

  1. Eilish zegt:

    Ik kan daar helemaal inkomen dat het niet zindelijk zijn ambetant is! Ik hoop mee voor jou dat het lukt!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s