heerlijke vooruitzichten

Al jaren heb ik hetzelfde vakantiebudget voor een volledig jaar met ons 3. Daarmee probeer ik zo veel mogelijk weg te gaan… Ik ben ondertussen een kampioen in het uitpluizen van de gunstigste periodes om naar vakantieparken te gaan, ik heb alle vakantie adresjes en contactgegevens van de laatste 10 jaar opgeslagen en snuister daar geregeld eens door. Zullen we dit nog eens doen, of dat….We zijn geen hotelgangers en laten we wel wezen, met mijn budget is dat ook geen optie. Toch niet voor langere periodes..  Een vakantiehuisje huren wordt ook elk jaar duurder en duurder. En Tiemen en ik gaan zo graag naar zee… wat bijna helemaal onbetaalbaar geworden is, zeker in het hoogseizoen.

Maar kijk… ik ben er toch weer in geslaagd om binnen mijn budget te blijven (en er zijn zelfs nog wat euro’s over voor eventueel een kleine uitspatting in het najaar 🙂 )

De eerste week van de paasvakantie gaan we naar Nederland, een midweekje naar Brouwershaven in Zeeland. We waren er al eens een paar jaar geleden, hadden toen ongelooflijk geluk met het weer dus zeer goeie herinneringen… hopelijk deze keer terug… in elk geval, ook bij minder goed weer is het een leuk park met goeie kinderanimatie en mooie huisjes. En Bollo de beer, nog altijd een hit bij allebei mijn kinders…

Tijdens het pinksterweekend gaan we een lang weekend naar zee, ik heb ongelooflijk geluk met een collega die een klein appartementje heeft aan zee en die dat aan een vriendenprijsje verhuurd aan ons. De kinderen hebben op vrijdag al geen school meer dus we kunnen lekker vroeg vertrekken. We zijn er al dikwijls geweest en we zijn ondertussen ook helemaal verknocht aan ‘ons’ Westende Bad.

En na een lange zoektocht en een gouden tip van een vriendin heb ik gisteren ook onze zomervakantie uitstap vastgelegd. In augustus gaan we een weekje kamperen in een stacaravan op een kleine familiecamping in Frankrijk. Na wat gezoek op de kaart ontdekten we dat het net niet meer Normandië is, ook net niet Bretagne, maar wel Pays de la Loire…  550 km rijden vanuit Gent, een leuke daguitstap dus gaan en terug (kuch kuch). Hopelijk valt het mee met wat tussenstops hier en daar…. Miss Maren is geen grote fan van lang in de auto zitten… maar bon.. we moeten ooit eens beginnen oefenen voor de autovakantie die mama zeer graag eens zou doen richting Noorden. In elk geval, deze ochtend heb ik wat reviews zitten lezen en de meeste vakantiegangers zijn enthousiast over de camping. En er zijn Nederlandstalige eigenaars, altijd meegenomen.

Daarmee klok ik af op 965 euro in totaal…. niet slecht hé.

En ja ik weet het, op vakantie gaan is niet alleen de huurprijs van de vakantiestek maar wij zijn geen restaurant gangers, ik neem zoveel mogelijk eten en drinken zelf mee en behalve wat ijsjes, een drankje en eens een pretparktoegang vallen de uitgaven best mee. Dit jaar komen daar dus nog wat benzine en payage bij waarschijnlijk… we hebben nog tijd om te sparen.

Eerst aftellen naar de paasvakantie dus!

img_20150827_104827

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op heerlijke vooruitzichten

  1. annaberg zegt:

    Knap van je. Onze zoon is meervoudig gehandicapt. We kiezen altijd voor het gemak van een huis met privé zwembad in het zuiden. Een keer per jaar een week.

  2. Wauw sterk budget. Geniet ervan

  3. Kris10 zegt:

    Nu alvast: veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s