Syndroom van Down

Mijn dochtertje Maren werd geboren met het syndroom van Down. Een rugzakje dat ze altijd en overal met zich zal meedragen. En alhoewel ik het nog verre van verwerkt heb en het bij momenten heel zwaar en lastig is op alle gebied, voel ik me ‘gezegend’ om mama te mogen zijn van zo’n unieke meid. Ze maakt dat, wat er ook gebeurt, er altijd een zonnetje hangt boven ons gezin.

5 reacties op Syndroom van Down

 1. Mijn blog is http://www.lieveannasophie.dreumessite.nl
  Ik ben Petra Rehorst en heb ook een dochter met Down, zij is nu 6,5 jaar. Ik heb al die jaren (de laatste tijd wat minder) een blog voor haar bijgehouden. ik ben ook 1,5 jaar alleenstaande mama geweest toen Anna 1,5 jaar was tot 3 jaar, nu woon ik weer met de papa van Lieve Anna Sophie in een huis en zijn we getrouwd. Wij hebben 5 kinderen samen. Ik bewonder je dat je alleenstaand bent en twee kindjes hebt waarvan 1 met Down, ik weet hoe zwaar het soms kan zijn, fijn dat je het ervaart als dat er altijd een zonnetje schijnt bij jou in huis! Dat ervaar ik ook aan An. Ik zet je blog op mijn Facebook waar veel Downouders mijn vriend zijn https://www.facebook.com/profile.php?id=1235026095.

  Groetjes van Petra

 2. Annemie Jaspart zegt:

  hallo, dat je kan zeggen “ik voel me gezegend met mijn dochtertej met Down” en dat je de zekerheid voelt dat er altijd een zonnetje boven jullie gezin hangt, zegt veel over jouw liefde voor haar en haar liefde voor jou. Ik wens jullie heel veel geluk met elkaar en een maatschappij die onze kinderen welkom heet.
  Ik wil langs deze weg graag mijn blog meegeven waarop ik vraag aan ouders om te getuigen over hun ervaringen met hun kind met een handicap, als tegengewicht voor de vele vooroordelen en onterecht negatieve beeldvorming die nog overheersend aanwezig is in deze maatschappij, en in de stille hoop dat er geleidelijkaan een evolutie komt naar een meer positieve realistische beeldvormring over kinderen/mensen met een handicap: http://www.levendatlevenwil.blogspot.com. Dank bij voorbaat mocht je graag ook een reactie plaatsen vanuit jouw ervaring. groetjes van Annemie

 3. jochda zegt:

  ik ben ook moeder van een dochter met het syndroom van down 22 jaar ook zij is een zonnetje voor mij maar ze heeft het verstandelijke vermogen van een kind van ong 7 jaar.ik zit nu in de overgang ben depressief en ben hierdoor mijn vriend kwijt geraakt .mijn wereld is overhoop hierdoor en erg klein ook omdat we net verhuisd zijn naar een dorp.spontaan een avondje weg of samen met me vriend weekendje weg moest altijd georganiseerd worden want veel vrienden hadden en heb ik nog niet.ik hou veel van haar en zal haar zeker voorlopig niet uit huis plaatsen maar je hebt wel een heel ander leven dan iedereen met gezonde kinderen.groet jochda 50

 4. Emiel zegt:

  Enkele jaren geleden maakten wij de korte documentaire ‘Verloren Kinderen’ over kinderen met het downsyndroom in Albanië en Nederland. Deze korte film maakten we voor Downkids international en heeft er mede toe bijgedragen dat er in Albanië aandacht kwam voor kinderen met down. Voor ons zelf als filmmakers was het een bijzondere ervaring om te zien dat de kinderen in Nederland zoveel meer kansen krijgen. We waren enorm blij dat onze documentaire veel stof deed opwaaien in Albanië en de hoofdrolspelers een aantal keer werden uitgenodigd in talkshows op de nationale televisie. Er kwam een buddywalk voor kinderen met down syndroom in de hoofdstad Tirana en leidde het tot intensieve samenwerking met de universiteit van Tirana.
  De film kan je op de site van iTZiT crossmedia bekijken: http://itzit.com/pages/films#2

 5. Wat een schat van een kind!
  Onze 1e dochter had trisomie 13. Helaas niet levensvatbaar. Ondertussen zijn wij bevriend met héél veel mensen met kindjes met trisomie 21, en onze kinderen zijn ondertussen ook gewend met bijzonder kinderen om te gaan (onze jongste dochter is ook bijzonder).
  Bijzondere ouders vinden elkaar altijd op de ene of andere manier… Zo ook hier 🙂
  xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.