Ik luister

Ik ben een hele slechte slaper. En ik deel een slaapkamer met de dochter. Lezen in het midden van de nacht is dus geen sinecure. Zelfs niet met een ereader. Gelukkig zijn er podcasts. Voor wie nieuwsgierig is naar wat ik zo allemaal luister, hieronder een lijstje met wat uitleg:

Weg (Sofie Verschueren)

De podcast die gelanceerd werd vlak voor mijn eigen papa plots overleed. De podcast die me al zoveel keer aan het huilen bracht, maar ook aan het lachen, aan het nadenken. De herkenbaarheid, zelfs in de verhalen die eigenlijk ver van mijn bed staan… heeft me heel erg geholpen in de verwerking van mijn eigen verdriet. Prachtig gemaakt door iemand met een grote passie voor haar vak.

De afscheidstoernee van mijn moeder (Evi Hansen – Annelies Rutten – het Nieuwblad)

Podcast waarin Evi en haar mama afscheid nemen met een lacht en een traan. Ontroerend mooi. Ook mooi om de andere familieleden er af en toe tussen te horen, hoe zij omgaan met het nakende afscheid.

Nog 9 minuten (Evi Hanssen, Hilde De Baerdemaeker, Jutta Borms)

9 minuten meditatie, ideaal om terug in slaap te vallen

Drie boeken (Wim Oosterlinck)

Elke gast stelt drie boeken voor die je moet gelezen hebben. Maar het gaat over zoveel meer dan boeken meestal. Heel mooi gemaakt met verrassende gasten soms. Ideaal als je graag leest want naast de drie boeken die in the picture staan komt er ook elke aflevering een volledige literatuurlijst mee met de podcast.

Samen zorgen voor morgen (Faye Pieters)

Faye is zorgmama va Flynn, een lief kereltje met een aangeboren hersenletsel. Ze maakt een podcast met zorgouders, door zorgouders, voor zorgouders en voor iedereen die naar onze verhalen wil luisteren.
Ze praten over lichtpuntjes, levend verlies, frustraties en geluksmomenten. Veel herkenbaarheid in de verhalen en het West-Vlaams accent is ❤

Achter de schermen (Pieterjan Dekeyser en Jeff Bronder)

Ideaal om te ontspannen, bij momenten hilarisch en altijd geestig. Ideaal voor nachtelijke wakkerligmomenten.

Welcome to the AA (Alex Agnew & Andries Beckers)

Van gezever tot diepgaande gesprekken over de dingen des levens met bekende en soms minder bekende mensen.